Hei ja tervetuloa kennelini kotisivuille

Näillä sivuilla haluan kertoa teille minusta, perheestämme ja koiristani.

Asumme aviomieheni Jonin kanssa omakotitalossa,  rauhallisella asuntoalueella Noormarkussa, vain 15 minuutin ajomatkan päässä Porin kaupungista.

perhekuva.jpg

Perheeseemme kuuluu toukokuussa 2013 syntynyt Veeti-poika ja heinäkuussa 2015 syntynyt Kasper-poika. Luonamme asuu paljon myös Jonin poika Tuukka.
Karvaisia lapsiamme edustaa 3 reipasta kääpiösnautseria, Bertta, Luca ja Bella.
Bertta on Siirin tytär ensimmäisestä pentueesta ja Luca laumamme urosvahvistus. Bella on laumamme viimeisin tulokas.

Koirat ovat kuuluneet elämääni lapsuudestani saakka. Ensimmäisen koirani sain syntymälahjakseni, Lexi oli saksanpaimenkoira suurella sydämellä varustettuna.
Lapsuudenkodissani oli aina koira tai parhaimmillaan kaksikin kerralla. Saksanpaimenkoira ja Labradorinnoutaja olivat rotuja , jotka tulivat minulle lapsena tutuiksi.
Muutettuani opiskelemaan päätin hankkia oman koiran heti kun mahdollisuus siihen tulisi.
Vuonna 2002 unelmani toteutui , kun silloinen hyvä ystäväni tutustutti minut hänen kasvattamaansa Hovawart-rotuun.
Menetin sydämeni heti näille hienoille koirille ja niin elämääni muutti Nugadogin Eri-Epeli " Rasse", kaunis kullanvärinen uros :)
Vuotta myöhemmin Rassen kaveriksi muutti Rassen täys-sisko Dara, valitettavasti Dara menehtyi traagisesti onnettomuudessa vain muutaman kuukauden meillä asuttuaan.
Kasvattajalle oli onneksi juuri syntymässä pentuja, joten uusi kaveri Rasselle meni tilaukseen. Nugadogin Fanttomi " Ransu " syntyi 30.6.2003 , sain osallistua Ransun synnytykseen ja vietin pentulaatikossa paljon aikaa. Oli todella mielenkiintoista seurata pentujen elämää melkein päivittäin ja huomata kuinka nopeasti kehitys tapahtui.
7-viikkoinen hoffipoika Ransu muutti meille Rassen kaveriksi ja kotimme olit taas täynnä hoffienergiaa :)
Näiden kahden hoffi-pojan kanssa touhusin kaikenlaista  ja halu oppia koirista enemmän vain kasvoi.

Vuosien mittaan olenkin pyrkinyt kouluttamaan itseäni aktiivisesti osallistumalla useisiin erilaisiin koulutus-tapahtumiin. Kouluttajina on ollut paljon alansa huippuja esimerkiksi: Tuire Kaimio, Sally Hopkings, Gerard O'Shea, Ilmari Virtanen, Juha Kares, Nadja Leino, Anna Bardysheva ja Amira Al-Dzhiburi ym...kareksen_nayttelykoulutus.jpg
Opiskelu jatkuu edelleen, tässä ei voi tulla koskaan valmiiksi :)

 

Ensimmäinen kääpiösnautseri perheeseemme saapui toukokuussa 2009.
Siirin kasvattaja Minna Mannersuo, Pori, kuvasi rotua osuvasti  *lenkkeilee ilosesti kanssasi 20km tai vaihtoehtoisesti nukkuu kanssasi 20 tuntia :) * Minnan lause on on niin totta :)
Kääpiösnautseri on todella monipuolinen rotu , jonka kanssa voit harrastaa melkein mitä vaan, mutta sen päänuppi kestää pienemmänkin aktiviteetin määrän.

Itse olen harrastanut omien koirieni kanssa näyttelyitä . Lasten syntymän jälkeen aika koiratreeneihin on ollut aika kortilla, mutta onneksi meillä on iso aidattu piha, jossa koirat voivat keskenään vapaava telmiä.
Talomme ympärillä levittyy myös peltoja, joilla iltalenkin yhteydessä pääsee "jäljestämään" peltomyyriä :)

Kasvatus toimintaa teen pikkuhiljaa ja maailmalla on nyt 7 mahtavaa käppänä-pentuetta.
Minulla on tukenani pitkän linjan kääpiösnautseri-kasvattajia, jotka auttavat minua sopivien yhdistelmien löytämisessä.
Tavoitteeni on rotumääritelmän mukainen, tervepäinen, mukava harrastuskoveri, on suuntanasi sitten näyttelykehät tai jälkipolut :)
Pennut kasvavat meillä kodissamme normaalien kodintouhujen ympäröimänä.
Pennut pääsevät myös leikkimään perheemme muiden kääpiösnautsereiden kanssa ja Mauno-kissamme on innokas "lapsenvahti" :) .
Pentu-aikana panostan paljon pentujen sisäsiistiksi opettamiseen.  Pentujen kanssa onkin helppo jatkaa opettelua asian tiimoilta, kun meiltä lähtiessä ovat jo "hajulla" asiasta :)

 uudet_kuvat_078.jpg

 luca_ja_b-pentueen_vauvoja.jpg

 

 

 

 


 Mikäli haluat kysellä minusta tai koiristani enemmän , ota yhteyttä :)